한국수의임상피부학회

한국수의임상피부학회
로그인 회원가입
  • 자유게시판
  • 자유게시판

    자유게시판

    мықын бел бұлшық еті - санның бұлшық еттері

    페이지 정보

    profile_image
    작성자 Doris
    댓글 0건 조회 12회 작성일 24-09-20 22:55

    본문

     
     
     
     
     
     
    th?q=мықын+бел+бұлшық+еті+санның+бұлшық+еттері
     
     
    мықын бел бұлшық еті - санның бұлшық еттері [Подробнее...]
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Бас бұлшық еттері, шайнау және ымдау бұлшық еттері Мойынның бұлшық еттері Қолдың бұлшық еттері: иық белдеуінің және еркін қозғалатын сүйектерінің бұлшық 2еттері. Мықын- бел бұлшық еті подвздошно- (поясничная мышца, oas).Үлкен бел бұлшық еті бел омыртқадан басталады,ал мықын бұлшық еті шат байламынан санның. Бұлшық ет жүйесі, адамда, барлық омыртқалы жануарларда және омыртқасыздардың. Адамда 600 – ден астам қаңқа бұлшық еттері бар және олар көлденең жолақты ұлпадан түзілген. Бұлшық еттің құрылысы Біріңғай салалы, көлденең жолақты қаңқа, көлденең жолақты жүрек (миокард) бұлшық еттері болады. Біріңғай салалы бұлшық еттер көптеген ішкі мүшелер, тамырлар қабырғасын құрайды. Біріңғай салалы бұлшық ет ұлпасы бір ядролы, ұршық тәрізді жасушалардан тұрады. Сан артериясы (бедреная артерия, lis)-манды бүгуші және санды жақындатушы бұлшық еттердің арасымен,саннан төменге бағытталады.Тақымға келгенде беткейге шығады.Сан артериясы жолында бірнеше тармақтар шығарады. 1.Беткейдегі баған үсті артериясы жоғарыға,іштің алдыңғы қабырғасына көтеріліп оның тереісін,қиғаш бұлшық етін қанмен қоректендіреді. 2.Мықын сүйегін ораушы беткейдегі артерия-шаттың бұлшық етін,терісін және лимфа бездерін қанмен қамтамасыз етеді. 3.Сыртқы жыныс артериялары шат аймағын,еркекте уманы,әйелде жыныс еріндерін қанмен қоректендіреді. 4.Шат артериясы-шаттың терісін,лимфа түйіндерін қанмен қоректендіреді. Жалпы түсінік. Бұлшық еттер қимыл қызметтерін атқаратын аппарат болып саналады. Дененің сыртқы орталықта қимылдауы, оған бейімделуі, бір-бірімен қарым-қатынас жасауы да осы бұлшық еттердің жұмысының нәтижесінде жүріп отырады. Бұлшық еттің жұмысы оның жиырылғыштық қасиеттеріне байланысты. жиырылу нәтижесінде организмде бірнеше күрделі өзгерістер (жылу бөлінуі, қан құрамының өзгеруі т.б.) пайда болады. Бұлшық ет жұмысы (жиырылуы, босаңсуы, қатаюы) нерв жүйесімен реттеліп отырады. Егер бұлшық еттер жиырылған кезде дене, не оның бір мүшесі бір орыннан екінші орынға қозғалса, оны динамикалық, ал егер қозғалмаса (қатайып қалса) оны статикалық жұмыс деп атайды. Шаршы бұлшық еті, мықын-бел бұлшық еті, төс-бұғана- сүйір бұлшық еттері омыртқа жотасының екі жағына иілуіне мүмкіндік береді. fБҰЛШЫҚЕТТІҢ ФИЗИОЛОГИЯЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ Қозғыштық – бұлшықеттің тітіркендіргішке қозып жауап беруі; Өткізгіштік – бұлшықет бойымен қозудың өтуі; Жиырылу – бұл қозу кезінде ұзындығы немесе кернеуінің өзгеруі. Үлкен бел және мықын бұлшық еттері ортан жіліктің кіші ұршығында аяқталатындықтан, қатерлі ісіктердің алдын алу шаралары диспансерлік бақылау оларды біріктіріп, мықын-бел бұлшық еті — деп те атайды. 3. Санның жалпақ шандырын кергіш бұлшық ет санның алдыңғы бетін ала сербек, жамбас-ортан жілік және тобық буындары аралығындағы үшбұрышты кеңістікте орналасады. Оның сіңірлі басы сербектен және ортаңғы бөксе бұлшық етінен басталады. 1. Сымбат бұлшық еті санның медиальды бетінде жатқан жалпақ кальций ет. Ол жамбас жігінен және құрсақтың тік бұлшық еті сіңірінен басталады. Тобық буынының тұсында жалпақ сіңірге айналып, тобық сүйектің тік байламында асықты жілік қырында және сирақ шандырында аяқталады. Мықын белдеуінің бұлшық еттері.Жамбас-сан буынының қимылдататын бұлшық еттері жамбас сүйектерінен басталып,сан сүйегіне келіп жабысады. Мықын- бел бұлшық еті подвздошно-(поясничная мышца, oas).Үлкен бел бұлшық еті бел омыртқадан басталады,ал мықын бұлшық еті шат байламынан санның алдыңғы бетіне өтіп,сан сүйегінің кішкене бөлігіне келіп бірігеді.Санды бүгеді және сыртқа айналдырады. Алмұртша бұлшық еті (грушевидная мышца, rmis)жамбас астауында құйымшақтың алдынғы бетінен басталып,одан отырықшы тесік арқылы шығып,сан сүйегінің үлкен томпағына бірігеді.Санды сыртқа айналдырады. Бұлшық еттердің маңызын түсіндіру. 2. Бұлшық еттердің атқаратын қызметін салыстыра отырып, оқушылардың ойлау қабілеттерін қалыптастыру. 3. Адамгершіліке. Мықын бұлшық еті; 3. Санның жалпақ шандырын кергіш бұлшық ет бел жəне мықын бұлшық еттері ортан жіліктің кіші ұршығында Мықын-бел бұлшық еті жамбас-ортан жілік буынын бүгеді. Бас бұлшық еттері екі топқа бөлінеді: шайнау және ымдау. Ымдау бұлшық еттері тері астында орналасқан, marwin kz сол себепті ет жапқыш шандырлары болмайды,және олар. Санның бұлшық еттері үш топқа бөлінеді: алдыңғы, артқы, және медиальдық топтарға. Санның артқы бетінде сирақтың үш ұзын бүккіштері орналақан. Аяқтың бұлшық еттер і. Аяқтың бұлшық еттері. Аяқтың бұлшық еттері. Жамбас белдеуі Аяқтың еттері Жамбас белдеуінің бұлшық еті. Аяқ басының бұлшық еттері. табанда орналады Бұлшық ет туралы қызықты мәліметтер. Санның бұлшық еттері үш топқа бөлінеді: алдыңғы, артқы, және медиальдық топтарға. Санның артқы бетінде сирақтың үш ұзын бүккіштері орналақан. Аяқтың бұлшық еттер і. Аяқтың бұлшық еттері. Аяқтың бұлшық еттері. Жамбас белдеуі Аяқтың еттері Жамбас белдеуінің бұлшық еті. Аяқ басының бұлшық еттері. табанда орналады Бұлшық ет туралы қызықты мәліметтер. Тұлғаның бұлшық еттері арқа,көкірек және құрсақ еттері болып бөлінеді.Көкіректің бұлшық еттері беткі және тереңде жатқан бұлшық еттер болып. Санның медиалды бетіндегі бұлшық ет, фасциалды құндығының бұлшық еттерін атаңыз мықын- бел бұлшық еті, сан венасы, санның латералды тері нерві. Аяқ бұлшық еттері орналасуына қарай жамбас белдеуінің және аяқтың еркін қозғалатын бөлігінің еттері деп бөлінеді. Жамбас белдеуінің бұлшық еттері-екі топқа. Бас бұлшық еттері екі топқа бөлінеді: шайнау және ымдау. Ымдау бұлшық еттері тері астында орналасқан, сол себепті ет жапқыш шандырлары болмайды,және олар.



    бисквит рецепт - бисквит на кефире поваренок [Читать далее...]

    Хотите испечь что-то простенькое к чаю? Удивительно легкий и вкусный рецепт бисквита на кефире с вареньем хочу предложить вашему вниманию. Отличный пример домашней выпечки без лишних хлопот. В бисквит классический, рецепт которого состоит из яиц, сахара и муки, можно добавлять сметану и кефир. Бисквит на сметане и бисквит на кефире еще более вкусный и пышный, чем классический. Торт на кефире получается более плотным, чем бисквит, но за счет добавления растительного масла коржи получаются более влажными, похожими на кекс. Крем для торта готовится из сгущенки и масла. кефир, простокваша, мука, крахмал картофельный, крахмал кукурузный, сода, яйца, сахар, соль, масло растительное, молоко сгущенное, балаға рухани адамгершілік тәрбие берудегі отбасының рөлі масло сливочное, сахар ванильный. В миску вбиваем три яйца комнатной температуры. Добавляем к яйцам сахар и перемешиваем все при помощи венчика. cook step. 2. Добавляем в тесто кефир. Учтите. Кефир 220 Растительное масло 80 Куриные яйца 3 Сахар 200 Разрыхлитель 1 Сода пищевая 0.5 Пшеничная мука 300 Соль (щепотка) 0.5 Таблица перевода объемных мер Нутриенты и энергетическая ценность состава рецепта. Поэтому советую вам прочитать, как приготовить бисквит из кефира с какао. Сделайте для него вкусный крем. Хорошо подойдёт заварной или сметанный. Бисквит на кефире готовится просто. Вкус у него приятный, нейтрально-ванильный, с легкой кислинкой. Его можно использоваться как основу для многослойных тортов или как самостоятельный десерт. Залежался в холодильнике кефир? Испеките вкусный бисквит по проверенному рецепту. Подписывайтесь на Еда NUR.КZ в Facebook и Vkontakte, чтобы не пропустить новые рецепты! Слово «бисквит» пришло к нам из французского языка, куда попало из итальянского. Переводится оно как ‘дважды испеченный’. Но изобрели бисквит в Англии, откуда в XVIII веке мода на такую выпечку распространилась по всей Европе. Классический бисквит делают из яиц, сахара и муки. Пирог на кефире, с клубникой, готовится достаточно быстро и просто. Фото к рецепту: Бисквитный пирог с клубникой и заварным кремом. Бисквитный пирог с. Яйцо куриное — 3 шт, кефир — 1 стак., мука пшеничная мука — 2 стак., сахар — 1 стак., разрыхлитель теста — 1 ст. л. Блюдо: Выпечка География кухни: Русская кухня Состав Ингредиенты: Яйцо куриное 2 Штуки Сахар 10 Ст. ложек Кефир 2,5% 10 Ст. ложек Растительное масло 10 Ст. ложек Соль 1 Щепотка Мука 1,5 Стакана Сода пищевая 1 Чайная ложка Количество порций 8 Как приготовить "Бисквит на кефире" 1.

    диски 235 60 r18, шины 235 60 r18 зимние бу eri qerimi - bala скачать рингтон, скачать песню ра та ра та та эскобар fire man текст, fire man на барабане скачать картоп өндіретін үштікке кіретін елдер, картоп түйнегі бұл
    водоканал усть-каменогорск личный кабинет
    қышқыл және негіз ерітінділері неліктен индикаторлардың түсін өзгертеді
    наурыз туралы әндер текст
    шапшаңдығы жағынан жүзу әдістерінің арасында соңғы орында
    жк парк лайн усть-каменогорск

    .
    ==============================================================

    ~~~~~ жан ботасын сағынғанда ару ана текст ~~~~~

    ==============================================================
    .

    댓글목록

    등록된 댓글이 없습니다.